Sernik śmietankowy
- 1 kg białego tłustego sera mielonego
- kubek śmietany 30% (25 dag)
- 1 szkl. cukru
- 80 g mleka w proszku (4 czubate łyżki)
- 80 g mąki (5 łyżek)
- 12 jajek
- 1/2 masła stopionego
- odrobina soli, esencja cytrynowa
- cukier waniliowy
- puszka brzoskwiń
Śmietanę ubić, ser zemleć, mleko w proszku połączyć z mąką, białko ubić z cukrem.
Do sera dodać żółtka, mleko w proszku z mąką, roztopione masło.
Dodać ubitą śmietanę, na końcu ubitą pianę.
Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
Dodać połówki brzoskwiń.
Piec w temp. 160 st. C.
Porcja na dużą blachę
Do sera dodać żółtka, mleko w proszku z mąką, roztopione masło.
Dodać ubitą śmietanę, na końcu ubitą pianę.
Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
Dodać połówki brzoskwiń.
Piec w temp. 160 st. C.
Porcja na dużą blachę