Przystawka z jabłek i boczku
- 1 kg jabłek
- 20 dag wędzonego boczku
- majeranek lub kminek
Boczek pokroić w drobną kostkę, stopić w dużym rondlu, wyjąć skwarki.
Jabłka obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne i pokroić na drobne cząstki.
Ostrożnie włożyć do gorącego tłuszczu i, ciągle mieszając, dusić aż staną się szkliste.
Wtedy dodać majeranek lub kminek, skwarki i wymieszać.
Odstawić z ognia.
Podawać na ciepło.
Jabłka obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne i pokroić na drobne cząstki.
Ostrożnie włożyć do gorącego tłuszczu i, ciągle mieszając, dusić aż staną się szkliste.
Wtedy dodać majeranek lub kminek, skwarki i wymieszać.
Odstawić z ognia.
Podawać na ciepło.
Tutaj znajdziesz podobne przepisy:
- inne »