Antrykot z grilla


    Robimy masło serowe: ser, masło, tymianek oraz musztardę miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miski, dodajemy śmietanę oraz dokładnie mieszamy. Wykładamy na folię, formujemy wałek, zwijamy oraz wkładamy na noc do lodówki. Mięso obkrawamy z tłuszczu, kładziemy na półmisku, posypujemy pieprzem oraz solą, zalewamy oliwą zmieszaną z czosnkiem oraz wstawiamy na noc do lodówki, do zamarynowania. Następnie wyjmujemy mięso z marynaty oraz grillujemy na bardzo mocno rozgrzanym grillu po 5-6 minut z każdej strony (jeśli lubimy mięso słabo wypieczone) lub 7-8 minut (średnio wypieczone). Mięso zdejmujemy z rusztu oraz odstawiamy na 2-3 minuty. Wyjmujemy masło serowe z lodówki oraz kroimy w krążki. Na każdym kotlecie kładziemy krążek masła, przybieramy listkami tymianku.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: