Apple Fritters - smażone krążki
Wymieszaj mąkę z solą, 2 łyżkami cukru oraz stopionym masłem. Powoli, ciągle mieszając, wlewaj ciepłą wodę, aż powstanie ciasto o konsystencji naleśnikowego. Odstaw na 2 godziny do napęcznienia. Jabłka cienko obierz, wydrąż gniazda nasienne, nie rozcinając owoców. Potem pokrój jabłka w krążki, posyp pozostałymi 3 łyżkami cukru oraz odłóż. Ubij białka na sztywną pianę (jeśli używasz całych jajek, ubij je jak na omlet) oraz dodaj do ciasta. W cieście zanurzaj krążki jabłek (najłatwiej będzie, jeśli nabijesz je na widelec), smaż na złoty kolor w dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu. Po wyjęciu z tłuszczu osączaj jabłka na papierowym ręczniku, posypuj cukrem wymieszanym z cynamonem oraz od razu podawaj.