Babka makowa
- 2 i pół szklanki mąki
- Szklanka cukru
- Kostka palmy
- Szklanka maku
- 5 jaj
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Olejek migdałowy
Zagotować palme, wsypać mak i gotować 5 minut.
Połączyć jaja, cukier, przesianą mąke i proszek.
Dodać olejek.
Zmiksować.
Dodać do tego ostudzoną masę makową i wymieszać delikatnie. Przełożyć do foremki do babki.
Piec ok 60 minut.
Posypać cukrem pudrem, kiedy ostygnie
Połączyć jaja, cukier, przesianą mąke i proszek.
Dodać olejek.
Zmiksować.
Dodać do tego ostudzoną masę makową i wymieszać delikatnie. Przełożyć do foremki do babki.
Piec ok 60 minut.
Posypać cukrem pudrem, kiedy ostygnie