Bakłażan - roladka
- 1 bakłażan
- 75 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- 1 posiekana papryka
- świeży majeranek
- sok z cytryny
- oliwa
- starty parmezan
- sól
Bakłażana obrać, pokroić wzdłuż w półcentymetrowe plastry, skropić sokiem z cytryny i posolić.
Zostawić aby zmiękły.
Przygotować farsz z mielonego mięsa, posiekanej smażonej cebuli, świeżego majeranku i drobno posiekanej papryki.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczką, układać ciasno w naczyniu do zapiekania.
Polać oliwą, zapiec.
Dodać wody i dusić jeszcze przez 5 - 10 minut.
Po wyjęciu posypać parmezanem.
Zostawić aby zmiękły.
Przygotować farsz z mielonego mięsa, posiekanej smażonej cebuli, świeżego majeranku i drobno posiekanej papryki.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczką, układać ciasno w naczyniu do zapiekania.
Polać oliwą, zapiec.
Dodać wody i dusić jeszcze przez 5 - 10 minut.
Po wyjęciu posypać parmezanem.