Bereszczata
- (spora ilość składników na przyjęcie)
- 1 kg mortadeli
- 1 kg cebuli
- 1 kg pieczarek
- 25 dkg masła śmietankowego
- 1 mały pikantny ketchup
Wszystkie składniki pokroić w drobną równą kostkę na odzielne 3 miseczki.
Kostkę masła podzielić na 3 części.
Smażyć oddzielnie na rumiano wszystkie składniki i złożyć w jednym rondlu, dodać ketchup i dusić na małym ogniu około 10 minut (mieszać).
Nie dodawać żadnych przypraw.
Potrawa jest wyśmienita z pieczywem na podwieczorek w ogrodzie (rewelacyjny bukiet zapachowy).
Bereszczata może być daniem na zimno i gorąco, może być samodzielnym daniem lub przystawką.
S m a c z n e g o.
Z poważaniem Anna Zawadzka z Ciechanowa
Kostkę masła podzielić na 3 części.
Smażyć oddzielnie na rumiano wszystkie składniki i złożyć w jednym rondlu, dodać ketchup i dusić na małym ogniu około 10 minut (mieszać).
Nie dodawać żadnych przypraw.
Potrawa jest wyśmienita z pieczywem na podwieczorek w ogrodzie (rewelacyjny bukiet zapachowy).
Bereszczata może być daniem na zimno i gorąco, może być samodzielnym daniem lub przystawką.
S m a c z n e g o.
Z poważaniem Anna Zawadzka z Ciechanowa