Biała gwiazdka
- 1/2 l śmietanki kremówki 30-proc.
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka żelatyny
- owoce świeże, mrożone, kandyzowane
- koraliki (jadalne) dodekoracji
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać i ostudzić.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wymieszać z żelatyną, ubijać jeszcze 2 minuty.
Masę włożyć do posmarowanej masłem foremki (gwiazdy), zastudzić.
Wyjąć i udekorować.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wymieszać z żelatyną, ubijać jeszcze 2 minuty.
Masę włożyć do posmarowanej masłem foremki (gwiazdy), zastudzić.
Wyjąć i udekorować.