Biała kiełbasa pieczona
- 70 dag białej kiełbasy
- 2 cebule
- 1 łyżka smalcu
- sól
Kiełbasę zwinąć w wianek, ponakłuwać widelcem, włożyć do posolonej wody i gotować w odkrytym garnku na małym ogniu około 10 minut, a potem wyjąć i osączyć.
Cebule obrać i pokroić w półplastry.
Kiełbasę ułożyć w brytfannie na stopionym smalcu, włożyć cebulę i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC.
Podawać obłożoną cebulą, z ziemniakami z wody lub purée posypanymi natką pietruszki oraz z surówką lub z chrzanem.
Cebule obrać i pokroić w półplastry.
Kiełbasę ułożyć w brytfannie na stopionym smalcu, włożyć cebulę i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC.
Podawać obłożoną cebulą, z ziemniakami z wody lub purée posypanymi natką pietruszki oraz z surówką lub z chrzanem.