Burgery "Niespodzianka"

  • 450 g mielonej wołowiny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • nadzienie "Niespodzianka":
  • ser
  • cebula
  • plastry pomidora
  • krojone pieczarki
  • plastry pikli lub pokrojone oliwki
  • 4 podłużne bułki hamburgerowe
Wymieszać mieloną wołowinę z solą i pieprzem, uformować 8 cienkich placków.
Na 4 plackach ułożyć nadzienie, przykryć pozostałymi plackami.
Dokładnie zlepić brzegi.
Ułożyć burgery w kwadratowym naczyniu do pieczenia wyłożonym pergaminem.
Przykryć arkuszem papieru.
Ogrzewać przy ustawieniu regulatora na poziom ŚREDNIO WYSOKI przez 6 - 7 minut.
Pozostawić pod przykryciem przez 2 minuty.
Podawać umieszczone wewnątrz bułek.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: