Burgery "Niespodzianka"
- 450 g mielonej wołowiny
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- nadzienie "Niespodzianka":
- ser
- cebula
- plastry pomidora
- krojone pieczarki
- plastry pikli lub pokrojone oliwki
- 4 podłużne bułki hamburgerowe
Wymieszać mieloną wołowinę z solą i pieprzem, uformować 8 cienkich placków.
Na 4 plackach ułożyć nadzienie, przykryć pozostałymi plackami.
Dokładnie zlepić brzegi.
Ułożyć burgery w kwadratowym naczyniu do pieczenia wyłożonym pergaminem.
Przykryć arkuszem papieru.
Ogrzewać przy ustawieniu regulatora na poziom ŚREDNIO WYSOKI przez 6 - 7 minut.
Pozostawić pod przykryciem przez 2 minuty.
Podawać umieszczone wewnątrz bułek.
Na 4 plackach ułożyć nadzienie, przykryć pozostałymi plackami.
Dokładnie zlepić brzegi.
Ułożyć burgery w kwadratowym naczyniu do pieczenia wyłożonym pergaminem.
Przykryć arkuszem papieru.
Ogrzewać przy ustawieniu regulatora na poziom ŚREDNIO WYSOKI przez 6 - 7 minut.
Pozostawić pod przykryciem przez 2 minuty.
Podawać umieszczone wewnątrz bułek.