Chińskie kluseczki z mielonką
- 30 dag chińskiego makaronu
- mała puszka koncentratu pomidorowego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka mielonki (400 g)
- szklanka bulionu z kostki
- łyżka oleju
- łyżka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Makaron zalać wrzącą wodą, odstawić pod przykryciem.
Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
W rondlu rozgrzać olej, przesmażyć cebulę z czosnkiem.
Bulion wymieszać w rondlu z koncentratem.
Mielonkę pokroić w kostkę, dołożyć do rondla.
Podgrzać, przyprawić.
Posypać szczypiorkiem.
Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
W rondlu rozgrzać olej, przesmażyć cebulę z czosnkiem.
Bulion wymieszać w rondlu z koncentratem.
Mielonkę pokroić w kostkę, dołożyć do rondla.
Podgrzać, przyprawić.
Posypać szczypiorkiem.