Cielęcina zapiekana z cukinią w
Słodką śmietankę łączymy z kwaśną śmietaną oraz gotujemy, mieszając, aż powstanie gładki krem. Cukinię myjemy oraz kroimy w cienkie plasterki. Parmezan oraz ementaler ścieramy na wiórki. Część listków bazylii odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy w paseczki. Krem śmietanowy doprawiamy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zagęszczamy śmietanowy sos mąką ziemniaczaną oraz zestawiamy z ognia. Cielęcinę obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony. Wyjmujemy oraz odkładamy na bok. Cukinię podsmażamy, solimy, pieprzymy. Sos śmietanowy łączymy z posiekaną bazylią. Cukinię układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na niej kładziemy cielęcinę, solimy ją, pieprzymy. Posypujemy na wierzchu startymi serami. Smarujemy sosem śmietanowym. Zapiekamy danie w 200 stopniach C przez 10-15 minut.