Cynamonowe ciasteczka z owocami
Przygotuj ciasto: cukier (1 łyżkę odłóż do posypania ciasteczek), mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon oraz sodę wymieszaj oraz posiekaj z masłem. Jajka ubij (1 łyżkę ubitych jajek odłóż do posmarowania ciasteczek), wymieszaj z jogurtem, dodaj do suchych składników oraz delikatnie zagnieć ciasto. Ciasto rozwałkuj na grubość 1 cm na stolnicy posypanej mąką oraz wytnij z niego krążki lub serduszka. Ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj jajkiem oraz posyp cukrem. Piecz na złoty kolor przez 18 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C, a następnie ostudź. Brzoskwinie przekrój na pół, z każdej usuń pestkę, miąższ pokrój na plasterki. Cukier zalej 1 szklanką wody, zagotuj oraz mieszaj, aż się rozpuści. Syropem zalej brzoskwinie oraz ostudź. Żelatynę namocz oraz rozpuść według przepisu na opakowaniu. Śmietankę ubij z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawaj porcjami schłodzoną żelatynę. Ciasteczka przekrój w poprzek, przełóż plasterkami brzoskwiń, bitą śmietaną oraz malinami, polej syropem z brzoskwiń, posyp cukrem pudrem.