Cytrynówka
- 1. 1/2 BUTELKI SPIRYTUSU;
- 2. SZKLANKA CUKRU;
- 3. 2 SZKLANKI WODY;
- 4. 1 SZKLANKA SOKU Z CYTRYNY
Cytryny zaparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i wycisnąć z nich sok.
Skórki ( z 2 cytryn posiekać na drobne kawałeczki).
Do garnuszka wrzucić posiekane skórki, wlać wodę i wsypać cukier - zagotować ( 5 minut ).
Ostudzić, zalać spirytusem i wlać to do butelki, włącznie ze skórkami.
Po 24 h odcedzić i pić.
Skórki ( z 2 cytryn posiekać na drobne kawałeczki).
Do garnuszka wrzucić posiekane skórki, wlać wodę i wsypać cukier - zagotować ( 5 minut ).
Ostudzić, zalać spirytusem i wlać to do butelki, włącznie ze skórkami.
Po 24 h odcedzić i pić.