Dip ogórkowy tzatziki (Grecja)
- 2 serki homogenizowane
- 1 gęsty jogurt naturalny
- 1 świeży ogórek (15 dag)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki koperku
- sól
- biały pieprz
Ogórek umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i odcisnąć sok.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Serki wymieszać z jogurtem, ogórkiem, czosnkiem, oliwą i koperkiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać schłodzony.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Serki wymieszać z jogurtem, ogórkiem, czosnkiem, oliwą i koperkiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać schłodzony.
Tutaj znajdziesz podobne przepisy:
- kuchnie świata »
- inne »
- sosy »