Empanadas - Argentyńskie pierogi


    WYKONANIE CIASTA : Drożdże rozpuścić w mleku,dodać cukier,mąkę żółtko oraz masło.Wszystkie składniki wyrobić na jednolite ciasto. Zawinąć w folie oraz wstawić do lodówki na 2 godziny. PRZYGOTOWANIE FARSZU: Posiekaną cebulę zeszklić na oleju,dodać przeciśnięty czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Dołożyć mięso kukurydzę oraz fasolę oraz smażyć 10 minut. Zdjąć z ognia ,dodać jajko,jedno żółtko,śmietanę oraz posiekaną natkę. Ciasto rozwałkować na 4 placki o średnicy 15 cm. Na środku każdego położyć porcje farszu oraz złożyć na pół oraz zlepić brzegi (widelcem ) Posmarować pozostałym żółtkiem. Piec w piekarniku 20 minut w temp.200C Można upiec na oleju. Sprawdziłam oraz ciasto nie musi leżakować tak długo SMACZNEGO ŻYCZĘ

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: