Filety w śmietanie
- 50 dag filetów w oliwie (2 tacki)
- 1 jabłko
- 2-3 cebule (15-20 dag)
- 2 ogórki kiszone lub konserwowe
- 1 szklanka śmietany
- cukier
- sól, pieprz,
Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kosteczkę.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić tak jak jabłko.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić cukrem, pieprzem i solą.
Filety umyć, pokroić na paski o szer. 2 cm i połączyć ze śmietaną.
Jeżeli ma to być danie obiadowe, podawać z gorącymi ziemniakami.
Jeżeli zakąska , ułożyć paseczki śledzi na półmisku i zalać śmietaną z dodatkami.
Podawać z pieczywem.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić tak jak jabłko.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić cukrem, pieprzem i solą.
Filety umyć, pokroić na paski o szer. 2 cm i połączyć ze śmietaną.
Jeżeli ma to być danie obiadowe, podawać z gorącymi ziemniakami.
Jeżeli zakąska , ułożyć paseczki śledzi na półmisku i zalać śmietaną z dodatkami.
Podawać z pieczywem.