Grzyby z kapustą i mięsem
- 2 kg świeżych grzybów
- 2 kg kapusty
- 50 dag mięsa
- 0,25 l śmietany
- pieprz
- sól do smaku
Kapustę opłukać i drobno pokroić, wrzucić do naczynia.
Grzyby wymyć kilkakrotnie i wrzucić do innego naczynia.
Kapustę sparzyć wrzątkiem (1.5 l) i przykryć pokrywą.
Grzyby też sparzyć wrzątkiem i również przykryć.
Do pozostałej wrzącej wody (2 l) wrzucić mięso i gotować do miękkości.
Kapustę i grzyby po 10 minutach odkryć i odsączyć z wody.
Grzyby pokroić na drobne części.
Mięso wyjąć, a do wywaru włożyć kapustę i grzyby.
Uzupełnić wodę.
Całość gotować 20 minut.
Następnie dodać sól i pieprz do smaku i gotować przez minutę.
Odstawić z ognia i przyprawić śmietaną.
Grzyby wymyć kilkakrotnie i wrzucić do innego naczynia.
Kapustę sparzyć wrzątkiem (1.5 l) i przykryć pokrywą.
Grzyby też sparzyć wrzątkiem i również przykryć.
Do pozostałej wrzącej wody (2 l) wrzucić mięso i gotować do miękkości.
Kapustę i grzyby po 10 minutach odkryć i odsączyć z wody.
Grzyby pokroić na drobne części.
Mięso wyjąć, a do wywaru włożyć kapustę i grzyby.
Uzupełnić wodę.
Całość gotować 20 minut.
Następnie dodać sól i pieprz do smaku i gotować przez minutę.
Odstawić z ognia i przyprawić śmietaną.