Jajecznica z pieczarkami
- 3 plasterki gotowanego bekonu bardzo drobno pokrojonego
- 4 jajka
- 1/4 filiżanki śmietanki
- 2 łyżki stołowe masła
- około 110 g osączonych pokrojonych w plasterki pieczarek z puszki
- sól i pieprz do smaku
- siekana zielona pietruszka
W szklanym naczyniu ubić jajka ze śmietaną.
Dodać masło, pieczarki, sól, pieprz i bekon; bardzo dokładnie wymieszać.
Ustawić regulator mocy na poziom ŚREDNIO WYSOKI i ogrzewać 6 - 7 minut, aż jaja się zetną; przemieszać jajecznicę 2 razy.
Po upływie 7 minut odstawić, aby jajecznica "doszła".
Posypać siekaną natką.
Dodać masło, pieczarki, sól, pieprz i bekon; bardzo dokładnie wymieszać.
Ustawić regulator mocy na poziom ŚREDNIO WYSOKI i ogrzewać 6 - 7 minut, aż jaja się zetną; przemieszać jajecznicę 2 razy.
Po upływie 7 minut odstawić, aby jajecznica "doszła".
Posypać siekaną natką.