Jajka z pieczarkami

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 10 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka śmietany 30-procentowej
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • do przybrania:
  • plasterki rzodkiewek
  • rzeżucha
Jajka przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć żółtka i rozetrzeć.
Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć i pokroić w drobną kostkę.
Cebulę obrać, posiekać i wraz z pieczarkami podsmażyć na margarynie.
Następnie ostudzić, wymieszać z żółtkami, śmietaną i natką.
Przyprawić solą, pieprzem.
Masą napełnić połówki białek.
Jajka przybrać rzodkiewką i rzeżuchą.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: