Jajka z sardynkami

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 1 łyżeczka startego sera edamskiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • do przybrania:
  • paski marynowanej czerwonej papryki
  • gałązki natki pietruszki
Jajka przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Sardynki osączyć z oleju, oczyścić, rozdrobnić i rozetrzeć z żółtkami, serem, koncentratem pomidorowym, majonezem, musztardą oraz sokiem z cytryny.
Przyprawić solą i pieprzem.
Masą napełnić połówki białek.
Jajka przybrać paskami papryki oraz natką pietruszki.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: