Jajka z sardynkami
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka sardynek w oleju
- 1 łyżeczka startego sera edamskiego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
- do przybrania:
- paski marynowanej czerwonej papryki
- gałązki natki pietruszki
Jajka przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Sardynki osączyć z oleju, oczyścić, rozdrobnić i rozetrzeć z żółtkami, serem, koncentratem pomidorowym, majonezem, musztardą oraz sokiem z cytryny.
Przyprawić solą i pieprzem.
Masą napełnić połówki białek.
Jajka przybrać paskami papryki oraz natką pietruszki.
Sardynki osączyć z oleju, oczyścić, rozdrobnić i rozetrzeć z żółtkami, serem, koncentratem pomidorowym, majonezem, musztardą oraz sokiem z cytryny.
Przyprawić solą i pieprzem.
Masą napełnić połówki białek.
Jajka przybrać paskami papryki oraz natką pietruszki.