Kanapki z tuńczykiem
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- jajko na twardo
- 1/2 pęczka natki
- mała cebula
- 2 łyżki kaparów
- 10 czarnych oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki śmietany
- bagietka
- liście sałaty
- sól, pieprz
Jajko posiekać.
Tuńczyka osączyć, rozdrobnić widelcem, włożyć do miski.
Natkę umyć.
Cebulę obrać.
Natkę, cebulę i kapary posiekać, wraz z jajkiem dodać do tuńczyka, wymieszać.
Oliwki posiekać. Oliwki, śmietanę i sok z cytryny wymieszać z tuńczykiem.
Pastę przyprawić solą i pieprzem.
Bagietkę pokroić ukośnie na kromki.
Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki, ułożyć na kromkach.
Na każdą nałożyć łyżkę pasty z tuńczyka.
Tuńczyka osączyć, rozdrobnić widelcem, włożyć do miski.
Natkę umyć.
Cebulę obrać.
Natkę, cebulę i kapary posiekać, wraz z jajkiem dodać do tuńczyka, wymieszać.
Oliwki posiekać. Oliwki, śmietanę i sok z cytryny wymieszać z tuńczykiem.
Pastę przyprawić solą i pieprzem.
Bagietkę pokroić ukośnie na kromki.
Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki, ułożyć na kromkach.
Na każdą nałożyć łyżkę pasty z tuńczyka.