Kanapki z tuńczykiem

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • jajko na twardo
  • 1/2 pęczka natki
  • mała cebula
  • 2 łyżki kaparów
  • 10 czarnych oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki śmietany
  • bagietka
  • liście sałaty
  • sól, pieprz
Jajko posiekać.
Tuńczyka osączyć, rozdrobnić widelcem, włożyć do miski.
Natkę umyć.
Cebulę obrać.
Natkę, cebulę i kapary posiekać, wraz z jajkiem dodać do tuńczyka, wymieszać.
Oliwki posiekać. Oliwki, śmietanę i sok z cytryny wymieszać z tuńczykiem.
Pastę przyprawić solą i pieprzem.
Bagietkę pokroić ukośnie na kromki.
Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki, ułożyć na kromkach.
Na każdą nałożyć łyżkę pasty z tuńczyka.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: