Kociołek z pomidorami i kapustą

  • 5 pomidorów
  • 70 dag białej kapusty
  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • 3 cebule
  • 2 szklanki rosołu wołowego z kostki
  • 3/4 szklanki śmietany - 22proc.
  • łyżka kminku
  • 6 łyżek oleju
  • sól, pieprz
Kapustę opłukać, usunąć głąb, a liście poszatkować.
Cebule obrać i posiekać.
Pomidory sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w ćwiartki.
Cebulę, kapustę i mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do garnka.
Dodać rosół, pomidory, przyprawy i gotować 45 minut.
Zdjąć z ognia, wlać śmietanę i wymieszać.
Podawać z białym pieczywem.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: