Kociołek z pomidorami i kapustą
- 5 pomidorów
- 70 dag białej kapusty
- 50 dag mielonego mięsa wołowego
- 3 cebule
- 2 szklanki rosołu wołowego z kostki
- 3/4 szklanki śmietany - 22proc.
- łyżka kminku
- 6 łyżek oleju
- sól, pieprz
Kapustę opłukać, usunąć głąb, a liście poszatkować.
Cebule obrać i posiekać.
Pomidory sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w ćwiartki.
Cebulę, kapustę i mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do garnka.
Dodać rosół, pomidory, przyprawy i gotować 45 minut.
Zdjąć z ognia, wlać śmietanę i wymieszać.
Podawać z białym pieczywem.
Cebule obrać i posiekać.
Pomidory sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w ćwiartki.
Cebulę, kapustę i mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do garnka.
Dodać rosół, pomidory, przyprawy i gotować 45 minut.
Zdjąć z ognia, wlać śmietanę i wymieszać.
Podawać z białym pieczywem.