Koktajl z krewetek
- 100 g drobnych krewetek (mrożonych lub z puszki)
- 2 słodkie grejpfruty
- mały słoik majonezu
- łyżka ketchupu
- łyżeczka musztardy
Grejpfruty płuczemy i przecinamy na połówki.
Wycinami nożykiem miąższ, kroimy go na małe cząstki, usuwając przy tym białe części i zgrubienia.
Robimy sos z majonezu, ketchupu i musztardy.
Mrożone krewetki układamy na metalowym sicie umieszczonym na garnku z gotującą się wodą lub zanurzamy na chwilę we wrzątku.
W obu przypadkach przewracamy je i czekamy, aż się rozmrożą.
Ochłodzone łączymy z cząstkami grejpfrutów, mieszamy z sosem i układamy w połówkach wydrążonych grejfrutów.
Lekko schłodzone danie podaje się jako wykwintną przystawkę.
Wycinami nożykiem miąższ, kroimy go na małe cząstki, usuwając przy tym białe części i zgrubienia.
Robimy sos z majonezu, ketchupu i musztardy.
Mrożone krewetki układamy na metalowym sicie umieszczonym na garnku z gotującą się wodą lub zanurzamy na chwilę we wrzątku.
W obu przypadkach przewracamy je i czekamy, aż się rozmrożą.
Ochłodzone łączymy z cząstkami grejpfrutów, mieszamy z sosem i układamy w połówkach wydrążonych grejfrutów.
Lekko schłodzone danie podaje się jako wykwintną przystawkę.