Kolorowa sałatka makaronowo-war
- składniki na 6-8 osób
- - pół paczki makaronu (świderki, muszelki lub inny grubszy),
- - 1 puszka kukurydzy,
- - 30 dag twardego żółtego sera,
- - 1-2 papryki konserwowe,
- - po 1 papryce czerwonej i zielonej,
- - kilka ogórków konserwowych,
- - kilka łyżek majonezu,
- - sól i pieprz do smaku
Makaron ugotować, wystudzić. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz kukurydzę z puszki.
Doprawić do smaku majonezem wymieszanym z solą i pieprzem. Wstawić do lodówki, aby sałatka nieco "odpoczęła" i się schłodziła.
Doprawić do smaku majonezem wymieszanym z solą i pieprzem. Wstawić do lodówki, aby sałatka nieco "odpoczęła" i się schłodziła.