Kotlety mielone z kapustą
- 20 dag mięsa mielonego
- 40 dag kapusty białej
- jajo
- łyżka tłuszczu
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- 2 dag tartej bułki
- tłuszcz do smażenia
Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody, a kończąc gotowanie - odparować.
Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.
Kapustę, cebulę i mielone mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.
Masę podzielić na 4 porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.
Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.
Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.
Kapustę, cebulę i mielone mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.
Masę podzielić na 4 porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.
Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.