Kotlety z jarzyn
- 1 kg różnych jarzyn
- czerstwa bułka
- 0,125 l mleka
- 3 jaja
- sól, pieprz
- tłuszcz
Marchew, groszek, pietruszkę, trochę pasternaku (by nie były zbyt słodkie), seler, por, kalarepkę ugotować w rosole.
Przetrzeć przez sito, dodać bułkę namoczoną w mleku i też przetartą przez sito.
Wymieszać z solą, pieprzem i 2 jajami.
Formować podłużne kotleciki.
Panierować w mące, jajku, tartej bułce.
Smażyć na złoty kolor.
Przetrzeć przez sito, dodać bułkę namoczoną w mleku i też przetartą przez sito.
Wymieszać z solą, pieprzem i 2 jajami.
Formować podłużne kotleciki.
Panierować w mące, jajku, tartej bułce.
Smażyć na złoty kolor.