Krewetki w sosie musztardowym


    Na patelni lub w rondlu o grubych ściankach rozgrzej 3 łyżki oleju. Dodaj całe ziarna gorczycy oraz czarnuszkę. Gdy gorczyca zacznie pękać oraz strzelać, dodaj czosnek oraz podgrzewaj około 30 sekund. Teraz dodaj cebulę, podgrzewaj 12-15 minut, mieszając od czasu do czasu. Cebula powinna się ładnie zeszklić, ale nie przyrumienić. Dodaj pomidory, podgrzewaj 6-8 minut na mniejszym ogniu. Następnie dodaj kurkumę oraz paprykę, kmin rzymski, mieloną gorczycę oraz sól. Wymieszaj oraz duś przez 3-4 minuty. Dodaj mielone migdały, ponownie dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień, duś około 8-10 minut, aż zobaczysz, że zaczyna oddzielać się olej. W osobnym rondlu rozgrzej resztę oleju. Włóż krewetki, ciągle mieszając, smaż, aż będą różowe (trwa to 1-2 minuty). Włóż je do przygotowanego sosu, gotuj jeszcze minutę lub dwie. Podawaj od razu po przygotowaniu.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: