Kwaśnica (Podhale)
- 75 dag kapusty kwaszonej
- 80 dag schabu z kością
- 25 dag włoszczyzny
- 2 cebule
- 1 dag grzybów suszonych
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Schab z włoszczyzną zalać wodą i ugotować do miękkości.
Oddzielić mięso od kości.
Osobno udusić kapustę z pokrojoną w kostkę cebulą.
Ugotować grzyby i pokroić w paski.
Podzielony na porcje schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem ze schabu i włoszczyzny, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z ziemniakami.
Oddzielić mięso od kości.
Osobno udusić kapustę z pokrojoną w kostkę cebulą.
Ugotować grzyby i pokroić w paski.
Podzielony na porcje schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem ze schabu i włoszczyzny, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z ziemniakami.
Tutaj znajdziesz podobne przepisy:
- Regionalne »
- inne »