Łagodny gulasz

  • 30-40 dag kiełbasy lub parówek
  • 1 por
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 20 dag makaronu (najlepiej świderków)
  • krążki papryki do dekoracji

 

Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki.

Por oczyścić, liście rozdzielić, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki.

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Papryki oczyścić, usunąć gniazda nasienne, a strąki pokroić w kostkę.

Mocno rozgrzać olej, włożyć cebulę i por, podlać 2 łyżkami gorącej wody, smażyć 5 min. (przez cały czas mieszając).

Kiełbasę pokroić w kostkę.

Paprykę przełożyć do smażonych warzyw, dodać 1/8L gorącej wody i koncentrat, potem sól i pieprz.

Po 10 min. gotowania wrzucić kiełbasę. 

Gotować jeszcze 5 min. 

 

..:: S M A C Z N E G O ::.. 

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: