Łagodny gulasz
- 30-40 dag kiełbasy lub parówek
- 1 por
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 1 puszka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- 20 dag makaronu (najlepiej świderków)
- krążki papryki do dekoracji
Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki.
Por oczyścić, liście rozdzielić, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Papryki oczyścić, usunąć gniazda nasienne, a strąki pokroić w kostkę.
Mocno rozgrzać olej, włożyć cebulę i por, podlać 2 łyżkami gorącej wody, smażyć 5 min. (przez cały czas mieszając).
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Paprykę przełożyć do smażonych warzyw, dodać 1/8L gorącej wody i koncentrat, potem sól i pieprz.
Po 10 min. gotowania wrzucić kiełbasę.
Gotować jeszcze 5 min.
..:: S M A C Z N E G O ::..