Leczo z fasolką szparagową

  • 50 dag zielonej papryki
  • 50 dag pomidorów
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 30 dag cebuli
  • 4 parówki cielęce
  • 20 dag kiełbasy
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżki maggi
  • sól
Pomidory, sparzyć, obrać, pokroić.
Fasolkę z obciętymi końcami pokroić na kawałki wielkości 3 - 4 cm i ugotować na półmiękko.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w plasterki.
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać paprykę i osączoną fasolkę, podlać szklanką gorącej wody, wlać przyprawę do zup i dusić 10 - 15 minut.
Następnie dodać pomidory, pokrojone na plasterki parówki i podsmażoną kiełbasę oraz przyprawy i dusić jeszcze 10 minut.
Podawać z pieczywem.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: