Leczo z fasolką szparagową
- 50 dag zielonej papryki
- 50 dag pomidorów
- 40 dag fasolki szparagowej
- 30 dag cebuli
- 4 parówki cielęce
- 20 dag kiełbasy
- 3 łyżki oleju
- łyżeczka ostrej papryki
- 2 łyżki maggi
- sól
Pomidory, sparzyć, obrać, pokroić.
Fasolkę z obciętymi końcami pokroić na kawałki wielkości 3 - 4 cm i ugotować na półmiękko.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w plasterki.
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać paprykę i osączoną fasolkę, podlać szklanką gorącej wody, wlać przyprawę do zup i dusić 10 - 15 minut.
Następnie dodać pomidory, pokrojone na plasterki parówki i podsmażoną kiełbasę oraz przyprawy i dusić jeszcze 10 minut.
Podawać z pieczywem.
Fasolkę z obciętymi końcami pokroić na kawałki wielkości 3 - 4 cm i ugotować na półmiękko.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w plasterki.
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać paprykę i osączoną fasolkę, podlać szklanką gorącej wody, wlać przyprawę do zup i dusić 10 - 15 minut.
Następnie dodać pomidory, pokrojone na plasterki parówki i podsmażoną kiełbasę oraz przyprawy i dusić jeszcze 10 minut.
Podawać z pieczywem.