Leczo z makaronem sojowym
- 10 dag makaronu sojowego
- 5 pomidorów
- 20 dag zielonej fasolki szparagowej
- młoda cukinia
- czerwona papryka
- żółta papryka
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- łyżka oleju słonecznikowego
- 2 listki świeżej bazylii
- mielona ostra papryka
- sól
Makaron namoczyć w 2 szklankach zimnej wody i odstawić na 30 minut.
Następnie posolić, gotować 5 - 7 minut w wodzie, w której się moczył i odcedzić.
Fasolkę szparagową oczyścić, umyć, ugotować w posolonej wodzie.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki.
Cebulę obrać i posiekać.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Papryki oraz cukinię umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę.
Bazylię posiekać.
Zagotować 1/2 szklanki wody, wlać olej, włożyć paprykę, cukinię, cebulę oraz bazylię.
Przyprawić szczyptą papryki i solą.
Dusić 10 - 12 minut, do miękkości.
Następnie dodać fasolkę szparagową, pomidory i czosnek.
Dusić jeszcze 5 minut.
Warzywa wyłożyć na makaron.
Następnie posolić, gotować 5 - 7 minut w wodzie, w której się moczył i odcedzić.
Fasolkę szparagową oczyścić, umyć, ugotować w posolonej wodzie.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki.
Cebulę obrać i posiekać.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Papryki oraz cukinię umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę.
Bazylię posiekać.
Zagotować 1/2 szklanki wody, wlać olej, włożyć paprykę, cukinię, cebulę oraz bazylię.
Przyprawić szczyptą papryki i solą.
Dusić 10 - 12 minut, do miękkości.
Następnie dodać fasolkę szparagową, pomidory i czosnek.
Dusić jeszcze 5 minut.
Warzywa wyłożyć na makaron.