Makaron z kurczakiem i fasolką

  • 30 dag makaronu wstążki
  • pierś kurczaka (30 dag)
  • 2 - 3 wątróbki kurze
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • papryczka chili
  • szklanka bulionu
  • sól, pieprz
Filet umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać, pokroić na kawałki.
Marchew oskrobać, umyć, pokroić w kostkę.
Fasolkę umyć, pokroić na połowy.
Papryczkę oczyścić z nasion, posiekać.
Warzywa gotować 5 minut w osolonym wrzątku, osączyć.
Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju.
Włożyć przygotowane mięso, smażyé 10 minut.
Wlać bulion, dodać marchewkę, fasolkę i papryczkę, dusić jeszcze 15 minut.
Przyprawić.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Odcedzić, osączyć, wymieszać z mięsem i warzywami.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: