Makaron z kurczakiem i fasolką
- 30 dag makaronu wstążki
- pierś kurczaka (30 dag)
- 2 - 3 wątróbki kurze
- cebula
- 2 łyżki oleju
- 15 dag fasolki szparagowej
- 2 marchewki
- papryczka chili
- szklanka bulionu
- sól, pieprz
Filet umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać, pokroić na kawałki.
Marchew oskrobać, umyć, pokroić w kostkę.
Fasolkę umyć, pokroić na połowy.
Papryczkę oczyścić z nasion, posiekać.
Warzywa gotować 5 minut w osolonym wrzątku, osączyć.
Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju.
Włożyć przygotowane mięso, smażyé 10 minut.
Wlać bulion, dodać marchewkę, fasolkę i papryczkę, dusić jeszcze 15 minut.
Przyprawić.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Odcedzić, osączyć, wymieszać z mięsem i warzywami.
Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać, pokroić na kawałki.
Marchew oskrobać, umyć, pokroić w kostkę.
Fasolkę umyć, pokroić na połowy.
Papryczkę oczyścić z nasion, posiekać.
Warzywa gotować 5 minut w osolonym wrzątku, osączyć.
Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju.
Włożyć przygotowane mięso, smażyé 10 minut.
Wlać bulion, dodać marchewkę, fasolkę i papryczkę, dusić jeszcze 15 minut.
Przyprawić.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Odcedzić, osączyć, wymieszać z mięsem i warzywami.