Makaron z mielonym mięsem i warz

  • 45 dag makaronu wstążki
  • 60 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • zielona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki bulionu z kostki
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki czarnych oliwek
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól, pieprz
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Strąki papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć mięso.
Dodać koncentrat, paprykę, cebulę i czosnek.
Posypać solą i pieprzem, zamieszać.
Wlać bulion, dusić 15 - 20 minut.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki.
Do mięsa dodać pomidory, czarne oliwki, gałązki rozmarynu, całość dusić jeszcze 5 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić
Podawać z mięsem i warzywami.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: