Makaron z mielonym mięsem i warz
- 45 dag makaronu wstążki
- 60 dag mielonego mięsa mieszanego
- 2 cebule
- ząbek czosnku
- 2 czerwone papryki
- zielona papryka
- 2 łyżki oleju
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki bulionu z kostki
- 3 pomidory
- 3 łyżki czarnych oliwek
- kilka gałązek rozmarynu
- sól, pieprz
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Strąki papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć mięso.
Dodać koncentrat, paprykę, cebulę i czosnek.
Posypać solą i pieprzem, zamieszać.
Wlać bulion, dusić 15 - 20 minut.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki.
Do mięsa dodać pomidory, czarne oliwki, gałązki rozmarynu, całość dusić jeszcze 5 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić
Podawać z mięsem i warzywami.
Strąki papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć mięso.
Dodać koncentrat, paprykę, cebulę i czosnek.
Posypać solą i pieprzem, zamieszać.
Wlać bulion, dusić 15 - 20 minut.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki.
Do mięsa dodać pomidory, czarne oliwki, gałązki rozmarynu, całość dusić jeszcze 5 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić
Podawać z mięsem i warzywami.