Mazurek biszkoptowy
- 20 dag mąki
- 4 jaja
- 15 dag cukru pudru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 20 dag bakalii
- gotowa polewa czekoladowa
Jaja ubić z cukrem nad parą, aż masa będzie biała i puszysta.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Część bakalii zostawić do dekoracji, a pozostałe dodać do ciasta.
Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i piec około 30 minut w temperaturze 180ºC.
Wystudzony mazurek oblać polewą i udekorować bakaliami.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Część bakalii zostawić do dekoracji, a pozostałe dodać do ciasta.
Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i piec około 30 minut w temperaturze 180ºC.
Wystudzony mazurek oblać polewą i udekorować bakaliami.