Muszelki z morszczukiem

  • 30 dag makaronu muszelki
  • 1/2 kg filetów z morszczuka (bez skóry)
  • sok z cytryny
  • kostka bulionu rybnego
  • 1/2 kg małych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka gałązek bazylii
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Filety umyć, osuszyć pokroić na kawałki, posolić, skropić sokiem z cytryny.
Odłożyć na 20 minut do lodówki.
Ząbki czosnku obrać, posiekać.
Pomidory umyć, przekroić na pół.
Listki bazylii posiekać.
Makaron ugotować do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem kostki bulionowej.
Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę z obu stron.
Dodać czosnek, krótko smażyć.
Dołożyć pomidory, smażyć na małym ogniu jeszcze 2 minuty.
Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron osączyć na sicie, przełożyć do miski.
Wymieszać z rybą i pomidorami.
Posypać bazylią, oprószyć pieprzem.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: