Muszelki z morszczukiem
- 30 dag makaronu muszelki
- 1/2 kg filetów z morszczuka (bez skóry)
- sok z cytryny
- kostka bulionu rybnego
- 1/2 kg małych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek bazylii
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Filety umyć, osuszyć pokroić na kawałki, posolić, skropić sokiem z cytryny.
Odłożyć na 20 minut do lodówki.
Ząbki czosnku obrać, posiekać.
Pomidory umyć, przekroić na pół.
Listki bazylii posiekać.
Makaron ugotować do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem kostki bulionowej.
Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę z obu stron.
Dodać czosnek, krótko smażyć.
Dołożyć pomidory, smażyć na małym ogniu jeszcze 2 minuty.
Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron osączyć na sicie, przełożyć do miski.
Wymieszać z rybą i pomidorami.
Posypać bazylią, oprószyć pieprzem.
Odłożyć na 20 minut do lodówki.
Ząbki czosnku obrać, posiekać.
Pomidory umyć, przekroić na pół.
Listki bazylii posiekać.
Makaron ugotować do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem kostki bulionowej.
Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę z obu stron.
Dodać czosnek, krótko smażyć.
Dołożyć pomidory, smażyć na małym ogniu jeszcze 2 minuty.
Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron osączyć na sicie, przełożyć do miski.
Wymieszać z rybą i pomidorami.
Posypać bazylią, oprószyć pieprzem.
Tutaj znajdziesz podobne przepisy:
- ryby »