Muszle z sałatką tuńczykową
- 16 sztuk makaronu duże muszle
- puszka kukurydzy
- strąk czerwonej papryki
- strąk zielonej papryki
- puszka tuńczyka w oliwie
- 2 ogórki konserwowe
- sól, pieprz
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.
Osączyć na sicie, przelać zimną wodaą, po czym ułożyć na talerzu (tak, by muszle się nie posklejały).
Strąki papryki oczyścić z nasion i białych włókien, opłukać, pokroić w kostkę.
Ogórki również pokroić w drobną kostkę.
Tuńczyka wraz z oliwą rozdrobnić widelcem.
Kukurydzę osączyć z zalewy; wymieszać z papryką, ogórkiem i tuńczykiem.
Sałatkę przyprawić solą i pieprzem, nałożyć do muszli.
Osączyć na sicie, przelać zimną wodaą, po czym ułożyć na talerzu (tak, by muszle się nie posklejały).
Strąki papryki oczyścić z nasion i białych włókien, opłukać, pokroić w kostkę.
Ogórki również pokroić w drobną kostkę.
Tuńczyka wraz z oliwą rozdrobnić widelcem.
Kukurydzę osączyć z zalewy; wymieszać z papryką, ogórkiem i tuńczykiem.
Sałatkę przyprawić solą i pieprzem, nałożyć do muszli.
Tutaj znajdziesz podobne przepisy:
- ryby »