Muszle z sałatką tuńczykową

  • 16 sztuk makaronu duże muszle
  • puszka kukurydzy
  • strąk czerwonej papryki
  • strąk zielonej papryki
  • puszka tuńczyka w oliwie
  • 2 ogórki konserwowe
  • sól, pieprz
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.
Osączyć na sicie, przelać zimną wodaą, po czym ułożyć na talerzu (tak, by muszle się nie posklejały).
Strąki papryki oczyścić z nasion i białych włókien, opłukać, pokroić w kostkę.
Ogórki również pokroić w drobną kostkę.
Tuńczyka wraz z oliwą rozdrobnić widelcem.
Kukurydzę osączyć z zalewy; wymieszać z papryką, ogórkiem i tuńczykiem.
Sałatkę przyprawić solą i pieprzem, nałożyć do muszli.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: