Parówki faszerowane
- 4 parówki
- 4 plastry boczku
- 4 plastry żółtego sera
- 1 cebula
- 1 pomidor
- słodka papryka
- 1 słoik majonezu
- 1 słoik keczupu
- 1 łyżka oleju
Cebulę obrać, pokroić w krążki, zeszklić na oleju.
Parówki obrać ze skórki, naciąć wzdłuż.
Do nacięcia włożyć po kawałku sera.
Zawinąć w plastry boczku.
Tak przygotowane ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obłożyć cebulą, oprószyć słodką papryką.
Zrumienić w rozgrzanym piekarniku.
Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Keczup i majonez przełożyć do sosjerek, podawać osobno.
Danie doskonale smakuje z sałatką z pomidorów i świeżym pieczywem.
..:: S M A C Z N E G O ::..