Parówki faszerowane

  • 4 parówki
  • 4 plastry boczku
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • słodka papryka
  • 1 słoik majonezu
  • 1 słoik keczupu
  • 1 łyżka oleju

 

Cebulę obrać, pokroić w krążki, zeszklić na oleju.

Parówki obrać ze skórki, naciąć wzdłuż.

Do nacięcia włożyć po kawałku sera.

Zawinąć w plastry boczku.

Tak przygotowane ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obłożyć cebulą, oprószyć słodką papryką.

Zrumienić w rozgrzanym piekarniku.

Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Keczup i majonez przełożyć do sosjerek, podawać osobno.

Danie doskonale smakuje z sałatką z pomidorów i świeżym pieczywem.

 

 ..:: S M A C Z N E G O ::..

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: