Pascha-deser waniliowy
- 1/2kg dobrego tłustego sera
- 5 żółtek
- 25dkg masła
- 25 dkg cukru
- wanilia
- bakalie
Ugotować jaja na twardo.
Twaróg utrzeć z ugotowanymi żółtkami .
Osobno utrzeć masło z cukrem na pianę.
Połączyć utarte masło z serem skórkę pomarańczową rodzynki oraz posiekaną laskę wanili
Wszystkie składniki wymieszać .
Uformować wałek, owinąć ciasto w zwilżoną lnianą ściereczkę, włożyć do lodówki na 12 godzin.
Po wyjęciu z lodówki kroić na plastry, udekorować skórką pomarańczową oraz posypać mielonymi orzechami.
Twaróg utrzeć z ugotowanymi żółtkami .
Osobno utrzeć masło z cukrem na pianę.
Połączyć utarte masło z serem skórkę pomarańczową rodzynki oraz posiekaną laskę wanili
Wszystkie składniki wymieszać .
Uformować wałek, owinąć ciasto w zwilżoną lnianą ściereczkę, włożyć do lodówki na 12 godzin.
Po wyjęciu z lodówki kroić na plastry, udekorować skórką pomarańczową oraz posypać mielonymi orzechami.