Pieczarki nadziewane szynką
- 1. 20 średnich grzybów
- 2. 1/4 filiżanki posiekanej świeżej cebulki
- 3. 1 /3 filiżanki wytrawnego białego wina
- 4. 1/2 filiżanki posiekanej szyneczki
- 5. 2 łyżeczki pokrojonej pietruszki
- 6. 3 łyżki masła
- 7. 2 łyżeczki mąki
1.Odciąć ogonki grzybów, oczyścić, odłożyć kapelusze.
Posiekać ogonki i obsmażyć z cebulką na 1 łyżce masła, na półmiękko.
Dodać mąkę, pieprz; wymieszać; dodać wino.
Smażyć do miękkości, aż pojawią się bąbelki w sosie.
Na końcu wmieszać szynkę i pietruszkę.
2.Nadziać kapelusze pieczarek mieszaniną grzybowo-szynkową. Owinąć kapelusze w folię, dodając do każdego zawiniątka odrobinę masła.
3.Grillować na średnim żarze ok. 15 minut (w zależności od wielkości pieczarek).
Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać posypane świeżą pietruszką.
Smacznego!
Posiekać ogonki i obsmażyć z cebulką na 1 łyżce masła, na półmiękko.
Dodać mąkę, pieprz; wymieszać; dodać wino.
Smażyć do miękkości, aż pojawią się bąbelki w sosie.
Na końcu wmieszać szynkę i pietruszkę.
2.Nadziać kapelusze pieczarek mieszaniną grzybowo-szynkową. Owinąć kapelusze w folię, dodając do każdego zawiniątka odrobinę masła.
3.Grillować na średnim żarze ok. 15 minut (w zależności od wielkości pieczarek).
Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać posypane świeżą pietruszką.
Smacznego!