Pikantna potrawka z marchwi

  • 30 dag mięsa wołowego bez kości
  • 1 puszka marchewki konserwowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 10 dag startego sera gouda
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry
  • 1 pomidor
  • cukier
  • sól
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę lub w paski.
Marchewkę oraz groszek z puszki osączyć z zalewy.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć zmiażdżony czosnek oraz mięso i obsmażyć na rumiano.
Następnie dodać marchewkę i groszek, smażyć jeszcze przez 4 minuty, mieszając.
Potrawkę zdjąć z ognia, posolić, posypać serem oraz curry i przybrać pomidorem.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: