Pikantna potrawka z marchwi
- 30 dag mięsa wołowego bez kości
- 1 puszka marchewki konserwowej
- 1 puszka groszku konserwowego
- 10 dag startego sera gouda
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry
- 1 pomidor
- cukier
- sól
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę lub w paski.
Marchewkę oraz groszek z puszki osączyć z zalewy.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć zmiażdżony czosnek oraz mięso i obsmażyć na rumiano.
Następnie dodać marchewkę i groszek, smażyć jeszcze przez 4 minuty, mieszając.
Potrawkę zdjąć z ognia, posolić, posypać serem oraz curry i przybrać pomidorem.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Marchewkę oraz groszek z puszki osączyć z zalewy.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć zmiażdżony czosnek oraz mięso i obsmażyć na rumiano.
Następnie dodać marchewkę i groszek, smażyć jeszcze przez 4 minuty, mieszając.
Potrawkę zdjąć z ognia, posolić, posypać serem oraz curry i przybrać pomidorem.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.