Pomidory faszerowane tuńczykiem

  • 8 pomidorów
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka tuńczyka
  • 8 czarnych oliwek pokrojonych w talarki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka małych kaparów
  • 1 mała czerwona cebula
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sos
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • łyżeczka wiórków skórki cytrynowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
Pomidorom obciąć czubki, wydrążyć miąższ (można później użyć do zupy lub sosu), posolić wnętrze i odstawić do góry dnem.
Cebulę pokroić w cieniutkie wiórki, fasolę i tuńczyka odsączyć.
Połączyć składniki farszu, skropić sosem i wymieszać.
Po 15 minutach napełnić nim pomidory.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: