Pomidory nadziewane tuńczykiem l
- 6 pomidorów
- 3 jajka
- natka pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka majonezu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub anchois
- sól, pieprz
Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy, siekamy.
Pomidory przekrawamy w poprzek na pół.
Solimy, odwracamy, żeby sok wypłynął.
Wydrążamy miąższ.
Natkę drobno kroimy.
Odsączamy tuńczyka lub anchois i rozdrabniamy.
Dodajemy jajka, sól, pieprz, oliwę, majonez i ucieramy na jednolit masę.
Wsypujemy natkę, mieszamy.
Napełniamy pomidory po brzegi farszem i podajemy z tostami z białego pieczywa.
Pomidory przekrawamy w poprzek na pół.
Solimy, odwracamy, żeby sok wypłynął.
Wydrążamy miąższ.
Natkę drobno kroimy.
Odsączamy tuńczyka lub anchois i rozdrabniamy.
Dodajemy jajka, sól, pieprz, oliwę, majonez i ucieramy na jednolit masę.
Wsypujemy natkę, mieszamy.
Napełniamy pomidory po brzegi farszem i podajemy z tostami z białego pieczywa.