Prażynka z podrobami
- 70 dag ziemniaków
- 10 dag tłuszczu
- podroby z kurczaka
- 10 dag wątróbki wieprzowej lub cielęcej
- 5 dag cebuli
- sól
- 5 dag pieczarek
Obrać 6 dużych kartofli.
Utrzeć na tarce, odcisnąć przez woreczek trochę wody.
Przygotować żaroodporne naczynie.
Podłożyć tłuszcz, wyłożyć lekko wyciśnięte kartofle, wrzucić podroby z kurczaka: szyjkę, nóżki, trochę wątróbki wieprzowej lub cielęcej.
Osobno poddusić cebulę z pieczarkami, wrzucić do żaroodpornego naczynia.
Szczelnie przykryte piec w nagrzanym dobrze piekarniku ponad godzinę.
Utrzeć na tarce, odcisnąć przez woreczek trochę wody.
Przygotować żaroodporne naczynie.
Podłożyć tłuszcz, wyłożyć lekko wyciśnięte kartofle, wrzucić podroby z kurczaka: szyjkę, nóżki, trochę wątróbki wieprzowej lub cielęcej.
Osobno poddusić cebulę z pieczarkami, wrzucić do żaroodpornego naczynia.
Szczelnie przykryte piec w nagrzanym dobrze piekarniku ponad godzinę.