Ragoűt z grzybów
- 50 dag grzybów
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziemniaki
- 2 marchwie
- 2 ogórki
- 1 szklanka bulionu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- olej
- tymianek
Grzyby oczyścić, wypłukać.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
W rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju, zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby, dusić 15 minut.
Ziemniaki, marchew i ogórki obrać.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki.
Ogórki przekroić, łyżeczką wybrać pestki, pokroić.
Do grzybów dodać ziemniaki i marchew, podlać bulionem (z kostki), doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Dusić 20 minut.
Dodać ogórki i koncentrat pomidorowy i poddusić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
W rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju, zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby, dusić 15 minut.
Ziemniaki, marchew i ogórki obrać.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki.
Ogórki przekroić, łyżeczką wybrać pestki, pokroić.
Do grzybów dodać ziemniaki i marchew, podlać bulionem (z kostki), doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Dusić 20 minut.
Dodać ogórki i koncentrat pomidorowy i poddusić.