Ragoűt z grzybów

  • 50 dag grzybów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchwie
  • 2 ogórki
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • tymianek
Grzyby oczyścić, wypłukać.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
W rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju, zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby, dusić 15 minut.
Ziemniaki, marchew i ogórki obrać.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki.
Ogórki przekroić, łyżeczką wybrać pestki, pokroić.
Do grzybów dodać ziemniaki i marchew, podlać bulionem (z kostki), doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Dusić 20 minut.
Dodać ogórki i koncentrat pomidorowy i poddusić.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: