Ramequins - sznycel w tostach z
Cebule pokrój w piórka. Sznycle pokrój w paski, usmaż na oleju. Zdejmij z patelni, przypraw solą oraz pieprzem. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, oprósz papryką, wlej bulion oraz połowę śmietany. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem kajeńskim. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody, wlej do sosu oraz zagotuj, mieszając. Włóż do sosu podsmażone mięso, wymieszaj oraz wlej do żaroodpornej formy o poj. 1,2 litra. Tosty obłóż serem, umieść na mięsie. Pozostałą śmietanę utrzyj z mlekiem oraz jajkami, przypraw solą oraz gałką. Polej przygotowane składniki, zapiekaj 45 minut w temp. 200°C. Udekoruj natką.