Roladki wołowe "po włosku&#


    Szczypiorek myjemy, osuszamy, kroimy w krążki. Połowę posiekanego szczypiorku podsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Mięso rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem. Smarujemy pastą z anchois oraz pesto. Obkładamy każdy kawałek mięsa szynką. Posypujemy podsmażonym szczypiorkiem. Serca karczochów kroimy na połówki oraz układamy na plastrach wołowiny. Zawijamy mięso w roladki oraz spinamy wykałaczkami. Czosnek oraz marchewkę obieramy, dość drobno kroimy. Oregano myjemy, grubo siekamy. Pomidory po obraniu ze skórki kroimy w kostkę. Ścieramy skórkę z cytryny. Roladki obsmażamy na oliwie. Wkładamy do garnka resztę szczypiorku, czosnek, marchewkę, pomidory, skórkę cytrynową, oregano. Mieszamy z mąką. Dodajemy przecier pomidorowy, wlewamy wino, wkładamy liść laurowy, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około godziny. Możemy jeszcze przed podaniem nieco potrawę dosmażyć.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: