Ryba zapiekana w sosie piwnym
- 75 dag filetów z ryby morskiej
- 2 szklanki ciemnego piwa
- sok z połowy cytryny
- 5 dag masła
- 2 łyżki mąki
- goździki
- szczypta cukru
- pieprz
- sól
Z mąki i masła robię białą zasmażkę, po czym rozprowadzam ją piwem, uważając, by nie powstały grudki.
Dodaję goździki, przyprawiam do smaku solą,pieprzem i cukrem.
Wypłukane i osuszone filety dzielę na 6 porcji, układam w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, polewam przygotowanym sosem i zapiekam około 15 minut.
Przed podaniem skrapiam sokiem z cytryny.
Podaję z ziemniakami.
Dodaję goździki, przyprawiam do smaku solą,pieprzem i cukrem.
Wypłukane i osuszone filety dzielę na 6 porcji, układam w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, polewam przygotowanym sosem i zapiekam około 15 minut.
Przed podaniem skrapiam sokiem z cytryny.
Podaję z ziemniakami.