sałatka agi
- 40 dag. żółtego sera,
- 1 por sałatkowy,
- puszka kukurydzy,
- puszka czerwonej fasolki,
- 1 jogurt naturalny niesłodzony,
- papryka słodka w proszku,
- 2 czubate łyżki majonezu,
- 3 plastry anansa z puszki
Ser żółty pokroić w kostkę.
Por przekroić wzdłuż na pół, umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić na "półksiężyce".
Kukurydzę i fasolkę przepłukać wodą i odsączyć.
Dodać do sera: por, kukurydzę i fasolkę.
Wymieszać.
Sporządzić sos z: jogurtu, majonezu.
Dodać do smaku czerwoną parykę. Podane składniki zalać sosem i wymieszać.
Można też, jak podałam wcześniej, dodać pokrojonego ananasa z puszki.
Por przekroić wzdłuż na pół, umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić na "półksiężyce".
Kukurydzę i fasolkę przepłukać wodą i odsączyć.
Dodać do sera: por, kukurydzę i fasolkę.
Wymieszać.
Sporządzić sos z: jogurtu, majonezu.
Dodać do smaku czerwoną parykę. Podane składniki zalać sosem i wymieszać.
Można też, jak podałam wcześniej, dodać pokrojonego ananasa z puszki.