Sandwicze piknikowe z kurczakiem


    Zagotuj wodę, włóż mięso, gotuj około 6 minut na małym ogniu bez pokrywki. Zdejmij z ognia, przykryj oraz odstaw na 15 minut. W tym czasie kurczak się dogotuje. Potem wyjmij go z garnka oraz pokrój na cienkie ukośne plasterki. Paprykę piecz nad płomieniem gazu lub w piekarniku, aż sczernieje (10-12 minut). Włóż do foliowego woreczka oraz pozostaw na 20 minut, a potem zdejmij skórkę. Usuń nasionka, strąki pokrój w paski. Zmiksuj migdały z czosnkiem oraz jalapeno, dodaj kolendrę, majonez, sok z limetki, śmietanę oraz sól. Miksuj, aż powstanie gładka pasta. Posmaruj nią tosty (możesz je wcześniej zrumienić w opiekaczu) oraz przełóż je kurczakiem oraz papryką. Każdą warstwę lekko posól oraz popieprz do smaku.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: